Оцінка ефективності реалізації інвестицій в інфраструктуру в рамках Регіональної операційної програми Підкарпатського воєводства на 2007-2013 роки - Lichota, Wojciech (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
Метою статті є оцінка наслідків реалізації інвестицій в інфраструктуру Підкарпатського воєводства, які здійснювалися у рамках Регіональної операційної програми на 2007-2013 роки. Стаття була приготована на основі методу вивчення документів, зокрема таких як: Регіональна операційна програма Підкарпатського воєводства на 2007-2013 роки, річний звіт (за 2014 р.) та періодичний звіт (за ІІ півріччя 2015 р.) про виконання Програми, Регіональний моніторинг, Рапорт – станом на кінець липня 2015 р. Як показує проведений аналіз, досягнуто більшість закладених істотних показників реалізації проекту, тобто показники продукту та результату. Як наслідок виконання Програми, зокрема модернізовано 924 км регіональних доріг, побудовано 76 км доріг регіонального значення, придбано та модернізовано 107 одиниць техніки для автопарку міського транспорту, побудовано 58 км широкосмугової мережі Інтернет, 13 406 субʼєктів отримали доступ до широкосмугової мережі Інтернет, в рамках проектів протипожежних заходів в лісових масивах та інших загроз придбано 157 одиниць пожежного транспорту, до водопровідної мережі під´єднано 190 399 осіб, до каналізаційної мережі під´єднано 78 343 особи, модернізовано 59 освітніх обʼєктів, надано підтримку 20 закладам безперервної освіти, модернізовано 26 закладів охорони здоровʼя, модернізовано 19 закладів соціального захисту населення, побудовано 40 спортивно-оздоровчих закладів. Варто зазначити, що до кінця липня 2015 р. було укладено договори щодо проектів на всю доступну виділену суму коштів та було виділено бенефіціарам Програми понад 94% коштів в рамках доступних асигнувань, що надає Підкарпатському воєводству третє місце в масштабах держави. Ключові слова: фонди Європейського Союзу, Європейські фонди, структурні фонди, регіональні програми, Європейський фонд регіонального розвитку, Підкарпатське воєводство.