Політичний стереотип у процесі політичної комунікації - Shurko, Oksana (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2019)
У статті розглянуто стереотипізацію. як процес, який у сучасних соціально-політичних умовах формує стереотипи, а також деякі із механізмів формування політичного стереотипу. Проаналізовані прояви політичного стереотипу у політичній комунікації. Розкриті особливості прояву політичного стереотипу в процесі політичної комунікації, зокрема як інструменту маніпулювання політичною свідомістю та впливу на політичну культуру суспільства. Ключові слова: політичний стереотип, політична комунікація, канали комунікації, інформація, стереотипізація.