Біженці як виклик сучасній міграційній політиці Європейського Союзу - Vatamanyuk, Anastasiya (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2017)
У статті розглядається міграційна політика країн Європейського Союзу та її еволюція під впливом викликів сучасності, зокрема проблему біженства. В контексті останніх подій, вирішення проблеми із кількістю біженців у світі, стає все більш нагальною. Через нестабільні ситуації та стан війни у деяких країнах, погіршується та ускладняється політика врегулювання і управління міграційних потоків у цілому. Тому, на сьогоднішній день в Європі на порядку денному стоїть питання про вирішення проблеми з біженцями та трудовими мігрантами. Зупинити такий величезний потік біженців можна тільки трансформацією міграційної політики та кардинальною зміною ситуації в проблемних країнах (Сирія, Ірак, Афганістан і т.д.). Тому, це не лише боротьба з міграцією, а й правильне управління нею. Ключові слова: Біженці, міграційна політика, Європейський союз, країни-донори, країни-реципієнти