Військова та гуманітарна допомога США Україні у 2014–2020 роках - Циганюк, Вікторія (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2021)
Стаття присвячена дослідженню військової та гуманітарної допомоги Сполучених Штатів Америки Україні у 2014–2020 роках. Зазначено, що політика США щодо України базується на пошуках дипломатичного вирішення триваючої російської агресії. Досліджено роль та обсяг військової й гуманітарної підтримки США у перебігу російсько-української війни. Окреслено пріоритетні питання американської підтримки у 2014–2020 роках, встановлено її масштаби та форми. Проаналізовано відмінність політики США стосовно військової та гуманітарної допомоги Україні за адміністрацій Барака Обами та Дональда Трампа. Виокремлено роль США у формуванні міжнародної коаліції щодо введення санкцій проти Росії за порушення суверенітету і цілісності України. Обґрунтовано думку про те, що війна на Сході України розглядається Сполученими Штатами не лише як локальне військове протистояння, але й як можлива загроза політичній стабільності та миру в Європі.