Освітня політика ЄС: актуальність та практичне значення - Curos, Ludmila (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2018)
Освітня політика повинна бути пріоритетом у діяльності державних і недержавних органів, оскільки стабільність і темп її розвитку залежать від успішної реалізації політики в галузі освіти. Системи освіти повинні долати різні проблеми, в тому числі, проблеми пов’язані з розвитком окремих галузей освіти, при цьому адаптуватися до міжнародних норм, щоб конкурувати як на національному, так і міжнародному ринку. Якість освітньої політики залежить від діяльності та відповідальності за результати навчання і виховання, одночасно і від багатьох інших факторів, включаючи студентів, викладачів та батьків, а також державних органів, що визначають державну політику в сфері освіти. У цьому контексті абсолютно необхідно вивчити передовий досвід у цій галузі (у країнах ЄС), зокрема зростаючий інтерес до освіти та навчання протягом усього життя, організацію круглих столів, науково-практичних конференцій, інтерактивну діяльність із залученням студентів, викладачів, батьків, посадовців державних та неурядових організацій тощо. Ключові слова: освіта, навчання, освітня політика, якість, навчання протягом усього життя