Протидія дезінформаційним впливам у національному просторі Республіки Польща - Звоздецька, Оксана (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2020)
В статті авторка досліджує неетичне використання інформаційного простору для маніпулятивного впливу на особистість, і посилення такої діяльності під час виборчих кампаній. В цьому контексті наводяться статистичні дані досліджень, які проводилися в Польщі та в ЄС щодо загроз маніпулювання та дезінформування в інформаційному просторі, результати опитування поляків про те, хто повинен боротися з явищем фальшивих новин, а також дані опитування з проблеми розрізнення факту від думки, некритичністю підходу до вмісту, опублікованого в Інтернеті. Дослідниця підкреслює, що як наслідок, у Польщі все більше засобів масової комунікації запускають послуги, що здійснюють перевірку фактів. Також в останні роки в Польщі спостерігається посилення реагування з боку державних структур на загрози дезінформації та маніпуляції: інтенсивна співпраця та координація діяльності ключових інститутів інформаційної безпеки держави.