Роль цифрових медіа Канади у створенні національного брендингу та формуванні іміджу політика - Богатирець, Валентина (Історико-політичні проблеми сучасного світу, 2021)
Варто наголосити, шо розмаїта мережна архітектоніка глобального соціального простору стала потужним підґрунтям для інформаційної революції, разом з тим, цифрові медіа, брендинг та проблема політичного іміджу як мистецтва цілеспрямованого управління зіграли життєво важливу роль у зміні ландшафту та контенту з класичної політичної кампанії в одну з найбільш вишуканих та найскладніших конструктів політичного маркетингу Стаття висвітлює проблему цифрової (віртуальної) або електронної дипломатії, що суттєво сприяє визнанню національного бренду та різноманітним шляхам пошуку національної ідеї та консолідації держави. У ХХІ столітті виникає новий феномен з яскраво вираженими характеристиками, на кшталт четвертої неформальної гілки публічної влади, але з достатньо відмітними та важливими рисами, що дозволяють визнати його новою п’ятою неформальною гілкою публічної влади. Так-звані «мережі мереж» дають можливість мережевим користувачам впливати на розуміння сутності та призначення політики, політичних інститутів та процесів, які відбуваються а також моніторити діяльність політиків, преси, експертів та інших локусів влади та впливу. Безпосередньо впливаючи на змістовну спрямованість мереживних комунікацій, інформаційна влада впливає на поведінку політиків. Досліджуючи проблеми цифрових медіа, брендингу та політичного іміджу як мистецтва цілеспрямованого управління, ми дійшли висновку, що переконливі аргументи вказують на те, що соціальні медіа створюють найсприятливіше середовище для розгортання передвиборчої кампанії, яке суттєво відрізняється від арени масової комунікації. «Мережі мереж» виокремлюють позитивні риси особистості політичного лідера, покращуючи розпізнавання імен та брендів, така мереживна кампанія спрямована на інтеграцію цілого набору різних платформ у соціальних мережах, щоб продемонструвати, що власне, вони репрезентують «сучасний рівень» просування політичного лідера чи національного брендингу, що сприяє розумінню становлення позитивного чи негативного політичного іміджу. Загалом, виходячи із вищенаведеного, варто наголосити, створення іміджу країни чи політичного лідера є дуже багатогранним процесом, який враховує різні політичні, соціальні, культурні та комунікативні аспекти країни.